Nivelul Primary
Nivelul Primary

concepte cheie

Clase cu
vârste mixte

Deoarece activitățile sunt individualizate, copilul tău poate lucra în ritmul propriu într-o comunitate de copii cu vârsta între 3 și 6 ani. Copilul mic învață prin observarea comportamentului și a activităților desfășurate de copiii mai mari. Copilul mare câștigă încredere de sine, abilități de leadership și responsabilitate prin faptul că este un exemplu pentru copiii cei mici.

Nivelul Primary

concepte cheie

Darul Alegerii

Copilului tău îi va fi prezentată o plajă mare de concepte și activități. Prezentările vor fi făcute individual sau unui număr mic de copii. Învățarea propriu-zisă se realizează prin activitate independentă, prin alegerea proprie de a explora, repeta și perfecta.

Nivelul Primary

concepte cheie

Conexiune profundă
între educator și copil

Educatorii noștri certificați sau în curs de certificare AMI (Asociația Montessori Internationale) au ales această carieră datorită iubirii față de copii și pasiunii pentru metoda Montessori. Pregătirea lor solidă și cunoștințele în domeniul educației timpurii, sunt amplificate de relația profundă și plină de bucurie pe care o dezvoltă alături de copilul tău.

Nivelul Primary

concepte cheie

Copilul în centru

Spre deosebire de sistemul educațional tradițional unde copiii trebuie să asculte în permanență indicațiile unui adult, programul nostru face exact opusul – educatorii noștri sunt pregătiți pentru a observa interesele, tendințele și nevoile copilului tău. În clasele noastre nu o să vezi educatorul în fața clasei dând instrucțiuni, ci îl vei vedea la nivelul copilului, conectat cu el sau cu un grup mic de copii.

Nivelul Primary

concepte cheie

Materiale minunate care
îl ajută pe copil să învețe

Materialele Montessori sunt dezvoltate utilizând metode științifice și angajează toate cele 5 simțuri. Ele îl ajută pe copilul tău să învețe prin activități practice și explorare. Prin utilizarea lor continuă, copilul dezvoltă o înțelegere concretă a conceptelor abstracte, cum ar fi matematica, având astfel o fundație solidă pentru trecerea la școală.

Nivelul Primary

concepte cheie

Activități de grup și joacă

Prima parte a zilei, copilul tău o va petrece făcând activități individuale, alese de el. Restul timpului îl va petrece în activități de grup și joacă. Educatorul sau asistenții pot aduna un grup de copii pentru a cânta, a asculta o poveste sau a discuta despre o temă științifică, istorică sau culturală pornind de la interesul copiilor. Timp extins este acordat pentru a fugi, a săpa, a explora și a se juca împreună afară, indiferent de vreme.

Nivelul Primary

concepte cheie

Totul pe măsura
copilului tău

În locul unei abordări de sus în jos, educatorul este pregătit să respecte potențialul unic al copilului tău și să îi ofere activitatea potrivită, la momentul potrivit, în funcție de dezvoltarea și de interesele lui. Copilul tău va fi stimulat în concordanță cu abilitățile lui și nu cu un standard impus.

Nivelul Primary

concepte cheie

Casa copiilor

Educatorul îmbunătățește și îmbogățește mediul clasei în permanență astfel încât copilul tău să se dezvolte. Educatorii noștri acordă grijă și atenție sporită tuturor detaliilor din clasă: rafturile la îndemâna copiilor, materiale din lemn, opere de artă, cărți și obiecte culturale și din natură, astfel încât interesul copilului tău să fie trezit și toate simțurile stimulate. Copiii răspund acestui mediu printr-un sentiment de apartenență, grijă față de mediu, crescând legăturile cu comunitatea și cu dorința de a învăța.

Nivelul Primary

concepte cheie

Abilități esențiale
pentru viață

Clasa Primary este creată special pentru a-l ajuta pe copilul tău să urmeze tendințele naturale umane. Prin activitățile de „grație și curtoazie” învățăm copiii cum să rezolve conflicte, cum să fie politicoși în diferite contexte sociale, cum să fie buni și să ofere ajutor prietenilor lor.

Nivelul Primary

concepte cheie

Trecerea la școală

Educația Montessori îi permite copilului tău să se dezvolte pe baza experiențelor din fiecare an. Copilul va rămâne în comunitatea Primary până la împlinirea vârstei de 6 ani, când semințele cunoștințelor acumulate încep să dea roade. Scrisul și cititul prind viață din sunete și simboluri. Îi sunt introduse numerele și sistemul decimal. Învață despre figurile geometrice și țările lumii. Încheie programul cu un set puternic de cunoștințe academice, dar, mult mai important, cu atitudinea că a învăța este distractiv, interesant și fără limite. În acest punct este gata să facă trecerea către Programul Elementary, dedicat copiilor cu vârsta între 6 și 12 ani.

Nivelul Primary

Arii curriculare

Nivelul Primary

Viața Practică

Învățarea respectului față de sine, față de toate ființele vii și față de mediul în care trăim

Nivelul Primary

Senzorial

Folosind toate cele 5 simțuri explorează informații, învățând într-un mod natural

Nivelul Primary

Matematică și Geometrie

Extinderea capacităților de comunicare prin fascinanta lume a cantităților, numerelor și formelor

Nivelul Primary
Nivelul Primary

Limbaj

Învățarea sunetelor fonetice ale literelor înainte de a învăța literele în secvența alfabetului

Nivelul Primary

Geografie și Cultură

Prin introducerea hărților lumii și ale continentelor învățarea se realizează prin conectarea cu materialele

Nivelul Primary
Nivelul Primary

Artă și Lucru Manual

Exprimarea emoțiilor fără cuvinte și dezvoltarea motricității fine

Nivelul Primary

Știință și Natură

Experimente chimice simple introduc principii de bază ale științei

Nivelul Primary
Nivelul Primary
Nivelul Primary

Muzică și Mișcare

Dezvoltarea simțului auditiv și a echilibrului prin exerciții muzicale

Nivelul Primary

Dezvoltarea Caracterului

Învățarea răbdării și grijii față de ceilalți prin intermed

Școala Montessori Brasov

Educația îți dă aripi.
De ce să mergi când poți zbura?